Fiksu kaupunki – Helsinki Innovation Districts

Fiksu kaupunki -hanke jatkaa siitä, mihin Fiksu Kalasatama -hanke jäi. Vuosina 2013–2021 Kalasatama ja Jätkäsaari, kaksi täysin uutta Helsingin kaupunginosaa, toimivat uusien palveluiden ja teknologioiden kehittämisen alustoina. Fiksu Kalasatama opetti tekijöilleen paljon ja nyt kertynyttä tietoa sovelletaan Helsingin uudistuvissa kaupunginosissa.

Fiksu kaupunki -hankkeessa haluamme luoda ratkaisuja ja palveluja, jotka säästävät asukkaiden aikaa ja vaivaa sekä edistävät hiilineutraalia kaupunkia ja elämäntapaa. Samalla kokeilut antavat yrityksille mahdollisuuden testata uusia palveluita ja teknologioita oikeassa kaupunkiympäristössä.

Tuomme palveluiden ja ratkaisujen kehitystyöhön mukaan niin asukkaat, yritykset, kaupungin kuin tutkimuslaitokset. Tavoitteenamme on saada tietoa uusista teknologioista ja siitä, miten uusinta teknologiaa käyttämällä kaupunki kehittyy entistä paremmaksi paikaksi elää ja työskennellä.

Seuraamme tiiviisti kaupunkisuunnittelun uusia trendejä ja ennakoimme kaupunginosien tulevia tarpeita. Teemme kaupunginosissa nopeita kokeiluja, testaamme ratkaisuja ja löydämme uusia toimintatapoja kaupunkien kehittämiseen ja palveluiden innovointiin.

Lähde sinäkin mukaan asukkaana, yrityksenä, asiantuntijana tai tutkijana rakentamaan kanssamme parempaa hiilineutraalia Helsinkiä, jossa asukkaiden arki on helpompaa ja viihtyisämpää.

Tutustu kaupunginosiin

Fiksu Kaupunki – Helsinki Innovation Districts -hankkeessa kaupunginosat toimivat laboratorioina, joissa kokeillaan uusia ratkaisuja. Kun aiemmin nopeita kokeiluja on tehty täysin uusien, rakenteilla olevien alueiden kanssa, nyt mukana on vanhoja kaupunginosia. Jokaisella alueella on omat erityispiirteensä, jotka vaikuttavat valittaviin kokeiluihin. Mukana olevissa kaupunginosissa uusia ratkaisuja tuodaan jo olemassa oleviin rakenteisiin. Näin päästään kokeilemaan, miten vanhojen rakenteiden kehittäminen onnistuu uusilla ratkaisuilla.

Yhteistyössä