Huomenta Fiksu kaupunki!

Kuva: Lauri Rotko / Helsingin kaupunki
Kuva: Lauri Rotko / Helsingin kaupungin kuvapankki

Huomenta Fiksu kaupunki! -keskustelusarja esittelee aamukahvien parissa Fiksu kaupunki – Helsinki Innovation Districts -hankkeen oppeja ja teemoja Helsingin kaupunkiuudistusalueilta. Keskustelutilaisuuksissa kuullaan muun muassa placemaking-interventioista, älyvalaistuskokeiluista sekä tyhjistä tiloista. Ota kuppi kahvia ja siirry katsomaan tallenteita. 

Huomenta Fiksu kaupunki! -keskustelusarjan tallenteet sisältävä Youtube-soittolista.

Placemaking ja elävät naapurustot

Miten rakennetaan hyvinvoivia ja eläviä kaupunginosia? Entä mihin placemaking-interventioita voi hyödyntää ja naapuruston virettä mitata? Keskustelusarjan ensimmäisessä osassa perehdytään Placemaking-menetelmään ja sen mahdollisuuksiin erilaisten kaupunkitilojen kehittämisessä.

Valaistus osana kaupunkikokemusta 

Miten älyvalaistusta voi hyödyntää kaupunkitilojen kehittämisessä? Entä miten valaistus kietoutuu osaksi kaupunkikokemusta? Tule kuulemaan kokemuksia Fiksu kaupunki -hankkeen alueilta Helsingistä.

Tyhjät tilat

Fiksu kaupunki -hanke on tarkastellut tyhjien tilojen haastetta Malminkartanossa, mutta aihe on ajankohtainen myös muualla Helsingissä kaupungin keskustaa myöten. Katso tallenteelta, mistä tyhjille jääminen johtuu.