Tapahtumat

Huomenta fiksu kaupunki! – Valaistus osana kaupunkikokemusta 9.12.

Miten älyvalaistusta voi hyödyntää kaupunkitilojen kehittämisessä? Entä miten valaistus kietoutuu osaksi kaupunkikokemusta? Tule kuulemaan kokemuksia Fiksu kaupunki -hankkeen alueilta Helsingistä.

Aika: perjantai 9.12. klo 8.30–9.30 
Paikka: Webinaari
Ilmoittaudu

Huomenta fiksu kaupunki! -keskustelusarja esittelee aamukahvien parissa Fiksu kaupunki – Helsinki Innovation Districts -hankkeen oppeja ja teemoja Helsingin kaupunkiuudistusalueilta. Sarjan tilaisuuksissa kuullaan muun muassa placemaking-interventioista, älyvalaistuksesta ja sensorikokeiluista, joiden pilottialueina toimivat Mellunkylä, Malmi, Maminkartano-Kannelmäki ja Pasila. 

9.12. keskitytään valaistukseen osana kaupunkikokemusta. Fiksu kaupunki -hankkeen Fiksu valo, viisas katu -kokeiluohjelmassa on kerätty kokemuksia älyvalaistuksesta ja katutilan sensoroinnista ja niiden tuomista mahdollisuuksista kaupunkitilojen kehittämisessä.

Avauspuheenvuorossa kaupungin näkökulmaa älyvalaistukseen ja teknisiin mahdollisuuksiin ja keskusteluosiossa nostoja ajankohtaisista älyvalaistuskokeiluista ja valaistusuudistuksista Malmilla.

Ohjelma

Tervetuloa!
Kaisa Spilling, Fiksu kaupunki -hankkeen projektipäällikkö, Forum Virium Helsinki

Valaistus osana kaupunkikokemusta
Marjut Kauppinen, valaistuspäällikkö, Helsingin kaupunki

Fiksu valo, viisas katu -kokeiluohjelma
Pyry Tamminen, Forum Virium Helsinki  

Keskusteluosio: Kokemuksia ja odotuksia syksyn valaistuskokeilulle
Outi Rissanen, Fiksu kaupunki -hanke, Helsingin kaupunki
Jorma Tuuna-Väiskä, toimitusjohtaja, C2 SmartLight Oy
Marjut Kauppinen, valaistuspäällikkö, Helsingin kaupunki