Jätkäsaari

Jätkäsaari on vanha konttisatama-alue, josta rakennetaan täysin uutta merellistä kantakaupunkia. Vuoteen 2030 mennessä siellä asuu noin 21 000 ja työskentelee noin 6 000 ihmistä. Tiiviit ja suojaiset umpikorttelit, kivijalkojen kahvilat, ravintolat ja lähipalvelut luovat Jätkäsaareen vireän kantakaupungin hengen.

Jätkäsaaresta rakennetaan monipuolisten palvelujen, kattavien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien asuinalue. Kansainvälisen lisämausteen alueelle tuo vilkas matkustajasatama ja sen hyvät laivayhteydet Tallinnaan ja Pietariin.

Älykkään liikkumisen ratkaisuja

Jätkäsaari Mobility Lab -hankkeessa etsitään ja testataan ratkaisuja urbaanin tiiviin kaupunkiympäristön liikennehaasteisiin. Jätkäsaari toimiikin erinomaisena testiympäristönä uusille älykkään liikkumisen teknologioille ja palveluille, jotka edistävät kestävää, turvallista ja sujuvaa liikkumista. 

Jätkäsaaressa on jo usean vuoden ajan toteutettu erilaisia liikenteen ja liikkumisen kokeiluita yhdessä aktiivisten testikäyttäjien, alueen asukkaiden, kanssa. Kokeiluissa on syntynyt merkittävä määrä arvokasta dataa uusissa ratkaisuissa hyödynnettäväksi.

Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Partners