Pasila

Pasila sijaitsee yhdessä Helsingin tärkeimmistä solmukohdista. Se on Suomen saavutettavimpia paikkoja, jonka keskiössä on vilkas rautatieasema. Pasilan asema on kasvamassa Suomen vilkkaimmaksi, ja sen kautta kulkee lähitulevaisuudessa yli 47 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Pasila on myös kehittyvä kauppakeskus- ja asuinalue, joka tarjoaa monenlaista vapaa-ajan tekemistä. Pasila on tällä hetkellä Helsingin toimitilarakentamisen avainalue, ja kantakaupunki laajenee kovaa vauhtia Pasilaan.

Alueesta on kasvamassa tapahtumien kaupunginosa, jossa on tarjolla monenlaisia kaupallisia palveluja. Aiemmin junaradan länsi- ja itäpuoleen jakama alue on kasvanut yhteen ja Keski-Pasilan alueelle muuttaa runsaasti uusia asukkaita lähivuosina. Pasilan kupeessa sijaitsee myös Konepajan uusi asuinalue, joka palveluineen ja asukkaineen lisää alueen houkuttelevuutta.

5G-teknologia ja kaupunkitietomalli, logistiikka ja opastaminen

Pasilassa on kerroksellisuutta, kun vanha alue yhdistyy uuteen, rakenteilla olevaan. Pasila tarjoaakin erityisen hyvän paikan testata rakentamisen aikaiseen logistiikkaan sekä opastamiseen liittyviä ratkaisuja. Näitä testattiin jo Jätkäsaaren Mobility Labissa, josta löytyy ideoita jatkotyöstettäviksi tai monistettaviksi. Pasilasta tullaan kehittämään myös digitaalista kaksosta eli tarkkaa virtuaalista mallia todellisesta paikasta.

Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Lisää tietoa