Malminkartano-Kannelmäki

Malminkartano-Kannelmäki on vehreä ja viihtyisä asuinalue, joka sijaitsee junaradan varressa, vain 15 minuutin junamatkan päässä Helsingin keskustasta. Kannelmäestä löytyy monipuolisia palveluita Kanneltalon kulttuuritarjonnasta ostoskeskus Kaareen. Alueella on myös satsattu osallistavaan toimintaan kulttuurin ja liikunnan alueilla. Malminkartanon ja Kannelmäen luonnonläheisyys houkuttelee ulkoilijoita. Malminkartanonhuipun kuntoportaista onkin tullut suosittu kohde, jossa toteutetaan monenlaisia kuntohaasteita.

Älykäs valaistus, tyhjät tila, ruoka ja vihreä infrastruktuuri

Malminkartanon alueella hienot viheralueet ja hauska, kävelijöitä suosiva ystävällinen arkkitehtuuri mahdollistavat esimerkiksi julkisen tilan kokeilut. Kokeilut käynnistyvätkin Malminkartanon keskustasta. Varsinkin asema-aluetta halutaan kehittää.

Keskusta-alueen aukioita ollaan uudistamassa ja tavoitteena on tuoda sinne älykkäitä ratkaisuja osaksi uudistusta esimerkiksi valaistusta parantamaan. Alueen tyhjät tilat tarjoavat mahdollisuuden miettiä uusia käyttötapoja niille. Malminkartanossa esille nousevat kestävä asuminen ja erilaiset hyvinvointia tukevat teemat, kuten ruoka ja vihreä infrastuktuuri, jotka ovat alueen kehittämisen tärkeimpiä teemoja älykkään valaistuksen ja tyhjien tilojen hyödyntämisen ohella.

Kuva: Helsingin kaupungin kuvapankki / Simo Karisalo