Uutiset

Viihtyisät paikat, turvalliset reitit

Kuva: Juha Valkeajoki / Sherpa

Mellunkylässä kokeillaan vuonna 2023 lapsia ja nuoria palvelevia, viihtyisyyttä ja kaupunkitilan houkuttelevuutta lisääviä ratkaisuja. Haku Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelmaan oli auki 1.–24.2.2023.

Mitä haimme?

Mellunkylä on yksi Suomen suurimmista kaupunginosista ja yksi Helsingin kaupunkiuudistusalueista eli asuinalueista, joiden kunnostamiseen ja kehittämiseen Helsingin kaupunki panostaa tulevina vuosina. Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelma tukee kehitystyötä Mellunkylässä etsimällä uusia ja kekseliäitä ratkaisuja, jotka houkuttelevat lapsia ja nuoria käyttämään kaupunkitilaa ja viettämään aikaa lähiympäristössään.

Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelman tarkoituksena on löytää uudenlaisia ja innovatiivisia keinoja kehittää kaupunkiympäristön viihtyisyyttä, toiminnallisuutta ja turvallisuuden tunnetta lasten ja nuorten näkökulmasta. Tavoitteena on, että Mellunkylän alueen lapset ja nuoret käyttävät lähiympäristöään monipuolisesti leikkimiseen, liikkumiseen, olemiseen ja hengailuun. 

Tarjottavien ratkaisujen tulikin olla kokeiltavissa julkisessa kaupunkitilassa. Hakukriteereistä löytyy lisätietoa kokeiluohjelman uutisesta.

Valitut kokeilut

Kokeiluohjelman valinnoista kerrotaan huhtikuussa ja kokeilut toteutetaan Mellunkylässä touko-lokakuun 2023 välillä. Sopivia kokeilukohteita ovat esimerkiksi Mellunkylän alueen koulureitit, metroasemien ympäristöt, alikulkutunnelit, puistoalueet sekä kulkureitit lasten ja nuorten palveluihin tai harrastuspaikkoihin. Kokeilupaikat sovitaan erikseen kokeilukohtaisesti.