Uutiset

Haku: Viihtyisää kaupunkitilaa Mellunkylään

Mellunkylään haetaan lapsia ja nuoria palvelevia, viihtyisyyttä ja kaupunkitilan houkuttelevuutta lisääviä ratkaisuja. Haku Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelmaan on auki 1.–24.2.2023. Sen järjestää Fiksu kaupunki -hanke.

Mellunkylä on yksi Suomen suurimmista kaupunginosista ja yksi Helsingin kaupunkiuudistusalueista eli asuinalueista, joiden kunnostamiseen ja kehittämiseen Helsingin kaupunki panostaa tulevina vuosina. Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelma tukee kehitystyötä Mellunkylässä etsimällä uusia ja kekseliäitä ratkaisuja, jotka houkuttelevat lapsia ja nuoria käyttämään kaupunkitilaa ja viettämään aikaa lähiympäristössään.

Viihtyisät paikat, toimivat reitit -kokeiluohjelman tarkoituksena on löytää uudenlaisia ja innovatiivisia keinoja kehittää kaupunkiympäristön viihtyisyyttä, toiminnallisuutta ja turvallisuuden tunnetta lasten ja nuorten näkökulmasta. Tavoitteena on, että Mellunkylän alueen lapset ja nuoret käyttävät lähiympäristöään monipuolisesti leikkimiseen, liikkumiseen, olemiseen ja hengailuun. 

Kuva: Juha Valkeajoki / Sherpa

Lisätietoa

Petra Turtiainen

Hankekoordinaattori
petra.turtiainen@forumvirium.fi
+358 40 726 6400

Kuva: Juha Valkeajoki / Sherpa