Uutiset

Leikkiä ja peliä kaupunkiin! – Mellunkylän kokeilut kesällä

kuva: Vesa Laitinen / Forum Virium Helsinki

Kesällä 2023 Fiksu kaupunki -hanke toteuttaa Kontulaan ja Mellunmäkeen pelejä ja ulkona olevia pop up -tiloja, joita on ideoitu ja suunniteltu paikallisten lasten ja nuorten kanssa. Kokeilut alkavat virallisesti Helsinki-päivänä 12.6. ja jatkuvat syksyyn saakka. Kokeilut ovat osa UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä. Työ edistää lapsen oikeuksien toteutumista kunnassa. 

FlyAR Augmented Reality Studio Oy: BALLZ – digitaalinen pallopeli

Lisätyn todellisuuden (AR) ratkaisuihin keskittynyt flyAR Augmented Reality Studio Oy tuottaa vuorovaikutteisen ja BALLZ!-pelin, jota pääsee pelaamaan Kontulan kirjaston edustalla Snapchat-sovelluksen kautta.

BALLZ-pelin pelaajat voivat leikkiä suurilla kolmiulotteisilla palloilla, jotka voivat törmäillä toisiinsa ja kaupunkitilaan. AR-sisältöön kuuluu myös yllätyksellisiä esteitä.

Kokeilulla selvitetään, kokevatko alueen nuoret kaupunkiin tuodun AR-sisällön mielenkiintoisena sekä millaista AR-sisältöä he haluavat nähdä. Toiminnallisen ja hauskan esimerkin avulla pyritään myös herättelemään nuorison mielikuvitusta ja kiinnostusta.

Pelaa näin:

1. Skannaa Snap-koodi Snapchat-sovelluksella ja klikkaa Lens auki.

2. Katso pyöreää muraalia BALLZ!-Lensillä noin 5 metrin päästä ja sen jälkeen katsele laitteella ympärillesi.
Snapchat tunnistaa ympäristön ja ankkuroi kolmiulotteisen BALLZ-pelin ympäristöön.

3. Koita saada mahdollisimman monta palloa maaliin! Palloja voi töniä painamalla ruutua, kun olet tarpeeksi lähellä niitä. Palloja voi myös “kuljettaa” kävelemällä pallon kanssa.

4. Varo esteitä, jotka tönivät palloa!

5. Pidä hauskaa ja haasta kaverisi voittamaan High Scoresi!

Creaamo: Haastepeli kaupunkiympäristössä 

Oppimis- ja koulutusratkaisuihin erikoistunut Creaamo suunnittelee tarinallisuutta hyödyntävän kaupunkiympäristöön sijoittuvan mobiiliipelin, jonka avulla 9–15-vuotiaita innostetaan käyttämään turvallisesti lähiympäristöä ja tutustumaan heille suunnattuihin palveluihin ja paikkoihin. Mobiilipelit toteutetaan Seppo.io-alustalla.

Kontulaan sijoittuva peli on suunnattu yläkouluikäisille ja Mellunmäen peli puolestaan alakoululaisille. Pienemmille suunnattua peliä on tarkoitus pelata yhdessä aikuisen kanssa. Pelit luodaan yhteistyössä alueen lasten kanssa osana kouluopetusta sekä yhteisötalo Me-talo Meltsin toimintaa.

Muista pitää sijainti päällä pelatessasi.

Random Kontula

Pelissä on haasteita ympäri Kontulaa. Kävele, pyöräile tai ota skuutti. Älä odota, että pelissä on mitään logiikkaa. Se voitaa, kellä on paras tuuri. Tai kuka on kaikista randomein.

Pelaa peliä osoitteessa: play.seppo.io
Syötä pin-koodi: 8C4846

Meltsin mysteeri

Yksi Mellunmäen metroista on lähtenyt karkuun, kääk!

Metro on jättänyt jälkeensä vain seuraavan viestin: ”Se on moro! Kyllästyin aikatauluihin ja lähdin etsimään uutta kotia. Älkää yrittäkö etsiä minua!!”

Lähde selvittämään, minne Meltsin metro on mysteerisesti kadonnut!

Pelaa peliä osoitteessa: play.seppo.io
Syötä pin-koodi: 8B594F

RaivioBumann: Lasten pop up -tila 

Mellunkylään on toivottu lapsille ja nuorille suunnattuja kivoja hengauspaikkoja, joissa voi järjestää pienimuotoisia tapahtumia, viettää aikaa tai vaikka syödä eväitä. Osallistavaan kaupunkimuotoiluun erikoistunut RaivioBumann toteuttaa pop up -tilat Parkly-kalusteilla. 

Pop upit tulevat Kontulaan kirjaston edustalle ja Mellunmäen aukiolle, johon tulee myös skeitattava moduuli. Tilat tarjoavat mahdollisuuden hengailuun, peliin ja leikkiin. Suunnittelussa on huomioitu paikallisten lasten toiveet ja ideat, joita on kerätty ideointi- ja kuvitustyöpajoissa.