Uutiset

Terveisiä Berliinistä!

Berliinissä älykaupunki laajenee ja väliaikaiskäyttö näkyy etenkin vanhoilla lentokentillä. Templehof on jo käytössä ja Tegelin kentälle suunnitellaan innovaatiokeskittymää ja luontopohjaisten ratkaisujen  kaupunginosaa. Tiimimme kävi kesällä 2023 tutustumassa kehitykseen ja innovaatiotoimintaan.

Berliini on jo pitkään tunnettu älykaupunkina. Kävimme kesällä 2023 hakemassa sieltä oppeja.

Berliini on ollut jo pitkään yksi Euroopan tunnetuimmista älykaupungeista, josta erityisesti älyliikenteen ja startup-kentän kehitys ovat nousseet esiin. Vierailumme aikana opimme paljon ja saimme inspiraatiota myös Helsingin kehitykseen. Saimme jopa enemmän, kuin osasimme odottaakaan!

Berliinistä löytyi innostunutta tunnelmaa, valtava määrä osaamista ja tukea poikkeuksellisemmillekin projekteille. Kansalaisyhteiskunta on siellä aktiivinen ja edistää kiertotalousteemoja ja väliaikaiskäytön uusia malleja. 

Kiertotalouteen ja luontopohjaiseen suunnitteluun perustuvat asuinalueet näyttäytyivät matkalla vahvana tulevaisuuden trendinä. Berliinin resurssit näkyvät esimerkiksi aluekehittämisen ja innovaatiotoiminnan showroomeissa, joissa uusiin alueisiin ja projekteihin pääsi tutustumaan. Uusille alueille nousevat kaupunginosat toimivat kehitysalustoina. Minne nousisivat Helsingin “Schumacher-korttelit”, joissa sosiaalinen ja ekologinen lähestymistapa kohtaavat ja biodiversiteetti on huomioitu toteutuksessa? 

Lue koko blogiteksti Forum Virium Helsingin sivuilta!

Lisää tietoa