Älyopastaminen Pasilassa

Takaisin reitille -kokeiluohjelman kokeilut opastavat Pasilassa Mall of Triplan läheisyydessä kulkevia. kuva: Lauri Asanti / Helsingin kaupunki

Ääniopastuskapselit – Innotrafik

Innotrafikin opasteet ohjaavat äänellä ihmisiä oikealle reitille. Ääniopastuskapselit reagoivat ohikulkeviin ihmisiin ja tarjoavat apua reitin löytämiseen: jos ohikulkija haluaa kuulla lisää opastuslaitteen tarjoamasta reittiehdotuksesta, hän saa lisätietoa painamalla opasteen nappia. 

Palvelua testattiin erityisen haastaviksi koetuissa paikoissa Pasilan alueella, minkä vuoksi opasteet ovat asetettiin Mall of Triplan pyöräparkkiin ja Pasilan juna-asemalle hissin läheisyyteen laiturille 1–2.

Opastuskioski ja digitaalinen kartta – Proximi.io

Proximi.ion digitaalinen kartta ja Mall of Triplaan asennettava kosketusnäyttö tukevat liikkumista kauppakeskuksessa. Kosketusnäyttö on asennettu Mall of Triplan 4. kerroksen Alepan eteen. 

Kosketusnäytöltä kaupunkilainen voi QR-koodin avulla tallentaa tarvitsemansa reitin puhelimeensa ja löytää perille. Selaimessa toimivassa sovelluksessa voi suunnitella myös tulevan reitin ennakkoon.

Proximi.io:n palvelussa voidaan huomioida liikkumisen monet muodot kuten kävely, pyöräily, lastenrattaat ja mahdolliset esteettömyystarpeet.