Älyopastaminen Pasilassa

Takaisin reitille -kokeiluohjelman kokeilut opastavat Pasilassa Mall of Triplan läheisyydessä kulkevia. kuva: Lauri Asanti / Helsingin kaupunki

Ääniopastuskapselit – Innotrafik

Innotrafikin opasteet ohjasivat äänellä ihmisiä oikealle reitille. Ääniopastuskapselit reagoivat ohikulkeviin ihmisiin ja tarjosivat apua reitin löytämiseen: jos ohikulkija haluasi kuulla lisää opastuslaitteen tarjoamasta reittiehdotuksesta, hän sai lisätietoa painamalla opasteen nappia. 

Palvelua testattiin erityisen haastaviksi koetuissa paikoissa Pasilan alueella, minkä vuoksi opasteet ovat asetettiin Mall of Triplan pyöräparkkiin ja Pasilan juna-asemalle hissin läheisyyteen laiturille 1–2.

Opastuskioski ja digitaalinen kartta – Proximi.io

Proximi.ion digitaalinen kartta ja Mall of Triplaan asennettava kosketusnäyttö tukivat liikkumista kauppakeskuksessa. Kosketusnäyttö oli asennettu Mall of Triplan ylimpään kerrokseen lähelle Pasilan rautatieasemaa.

Kosketusnäytöltä kaupunkilainen pystyi QR-koodin avulla tallentamaan tarvitsemansa reitin puhelimeensa ja löytää perille. Selaimessa toimivassa sovelluksessa oli mahdollista suunnitella myös tulevan reitin ennakkoon.

Proximi.io:n palvelussa huomioitiin liikkumisen monet muodot kuten kävely, pyöräily, lastenrattaat ja mahdolliset esteettömyystarpeet.