Elävä kaupunkitila

Malminkartanon pop up -tila

Pop up -tila Malminkartanossa
Pystyttämässä Malminkartanon tilaa. Kuva: Vesa Laitinen

Fiksu kaupunki -hanke avasi Malminkartanoon väliaikaisen pop up -tapahtumatilan keväällä 2022. Tilan avulla hanke kiinnittyy alueelle sekä tekee kokeilut ja kehitystoiminnan näkyviksi. 

Malminkartano-Kannelmäki on yksi Fiksu kaupunki -hankkeen pilottialueista ja Helsingin kaupunkiuudistusalueista. Alueella panostetaan lähivuosina palvelujen ja kaupunkiympäristön parantamiseen sekä täydennysrakentamiseen. Tämä luo kiinnostavan mahdollisuuden erilaisille kokeiluille yritysten, asukkaiden ja kaupungin toimijoiden kanssa. 

Malminkartanonaukiolle avattu pop up -tila esittelee alueella tapahtuvia muutoksia. Ikkunoiden kuvitukset viestivät alueella tehtävistä kokeiluista ja kaupunkiuudistuksesta. Väliaikainen tila on kalustettu kevyesti kierrätetyillä kalusteilla. Siellä järjestetään tapaamisia asukkaille, aktiiveille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille. 

Malminkartanon pop up -tila on yksi esimerkki Urban Lab -tilasta, joka palvelee kaupunkikehitystä ja innovaatiotoimintaa. Tilan perustaminen pitkään tyhjillään olleeseen liiketilaan liittyy monia alueita koskevaan keskeiseen kaupunkiympäristön ongelmaan: tyhjiin ja vajaakäytöllä oleviin tiloihin. Tilojen väliaikainen käyttö voi lisätä tilan kiinnostavuutta ja kiinnittää useamman toimijan huomion sekä edesauttaa uusien käyttömahdollisuuksien syntymistä.

Fiksu kaupunki pop up -tila on auki tapahtumien aikana ja sen toiminta on käynnissä ainakin vuoden 2023 loppuun asti.