Kiertotalous

Circular Green Blocks

Energiaremontit, yhteiskäyttötilat, sähköautojen latauspisteet ja jaetut kuormapyörät; taloyhtiöt voivat edistää kestävää kehitystä monin tavoin. Siksi Circular Green Blocks -hanke auttaa asuinkortteleita löytämään toimivia kierto- ja jakamistalouden ratkaisuja. Hanke edistää asuinympäristöjen kestävyyttä, kiertotaloutta ja älykästä, toimivaa kaupunkia. 

Circular Green Blocks -hankkeessa kehitetään kestävää asumista yhdessä taloyhtiöiden ja vihreää kasvua edistävien yritysten kanssa. Pääkaupunkiseudulta valitaan mukaan 3–5 pilottikorttelia, jotka toimivat kokeilualustana. Tavoitteena on, että yritykset pääsevät kokeilemaan liiketoimintaideoitaan aidossa kaupunkiympäristössä ja taloyhtiöt saavat niille sopivia ratkaisuja testattavaksi. Ratkaisut voivat liittyä esimerkiksi yhteiskäyttötiloihin, piha-alueiden kehittämiseen tai kestävään liikkumiseen. 

Osana kokeiluja kortteliympäristöstä kerätään 3D-paikkatietoa sekä 360-kuvaa ja selvitetään, miten mallinnuksia voitaisiin hyödyntää kiertotaloutta edistävien ratkaisujen ja suunnittelun tukena. Lisäksi kartoitetaan, millaisia kierto- ja jakamistalouden ratkaisuja asukkaat tarvitsevat. Avoimen kokeiluhaun kautta yritykset pääsevät tarjoamaan digitaalisia jakamistalouden ratkaisuja kokeiltavaksi pilottikortteleihin.

Kuva: Sasa Tkalcan / Helsinki Partners

CGB-hankkeen ja sen rahoittajien logot